- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 17 July 2019
Mozzarella met halfvolle melk
1,6 liter halfvolle melk
125 ml appelazijn
Zeezout
Breng de melk aan de kook..
Tot 45 graden of test met je vinger .. als je de kleine vinger in de melk doet en het is zo heet dat je de vinger maar even in de melk kunt laten dan is het goed..
Ik doe altijd het laatste.. ben het zo gewend ?
Voeg nu roerend de azijn aan toe..
De melk gaat heel snel stremmen..
Zet het vuur wat lager en doe de deksel op de pan..
Laat dit 5 minuten langzaan koken ..
Haal nu met de schuimlepel de kaas uit het water en pers met een kooklepel het vocht eruit .,
Voeg het zout toe aan het water..
Doe het voor 1 minuut weet terug in het kookwater..
Heerhaal dit zeker 7 keer..
Vorm nu de kaas tot een bolletje en trek deze uit elkaar., je kunt zo zien of de mozzarella klaar is..
Met volle melk of geitenmelk is de mozzarella lekkerder en voller van smaak..
maar ook deze is niet slecht en smaakt heerlijk met tomaten en olijfolie..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.