- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 7 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
1 kipfilet
1 ui
½ bosje verse peterselie
1 blokje Turkse feta kaas of gewone feta
1 tl peper
1 tl paprika poeder
½ tl kurkuma
½ tl zout
1 pakje bladerdeeg
3 eetlepels crème fraiche
3 eieren
Maal de kipfilet samen met de ui en peterselie tot gehakt in een keukenmachine of blender. Je kan het ook heel erg fijn snijden. Voeg hierbij de kruiden toe en bak dit rul in een koekenpan en laat het goed uitlekken en afkoelen. Snijd de fetakaas fijn en voeg het toe.
Bekleed de muffinplaat met de bladerdeeg. Je kan met een soepkom of glas een cirkel uit de bladerdeeg drukken en deze neerleggen op de muffinplaat. Vouw de randjes een beetje om tot een mooie rand.
Prik met een vork in de bladerdeeg en vul het met de feta/gehakt vulling. Mix de eieren met de crème fraiche met een staafmixer en giet alle muffins ¾ vol.
Bak ze op 225 graden voor 20-25 minuten goudbruin.
Variaties voor de vulling:
Kipfilet, champignons, ui en kruiden naar smaak
Kipfilet, prei, rode paprika en kruiden naar smaak
Paprika, ui, champignons en kruiden naar smaak
Je kunt natuurlijk heel veel verschillende dingen in de quiches doen naar je eigen smaak.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.