- Preparation time
- 180 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 6 July 2015
Je eigen bresso maken is niet alleen makkelijk maar smaakt ook heerlijk…
er zijn meer varrianten en vandaag is dit mijn favoriet 😊
en dit heb je nodig…
500 gram magere kwark
100 gram turkse yoghurt 10%vet
1 pakje room dit klop je op als de kwark klaar is…
1/2 pakje room dit doe je meteen bij de kwark..
zeezout.
1 teentje knoflook geperst
bieslook,marjolein,tijm ,citroenentijm ,chilivlokken
extra..
1 steriele glazen potje met deksel
1 zeef schaal en een gaasdoek…
klop alle ingredienten in keukenmachine luchtig op. leg het gaasdoek in de zeef en vul daar het kwarkmengsel in..
vouw de eineden van het doek dicht zodat de kwark helemaal bedekt is..
hang het zeef in een de schaal en zet het 15 uur op een warme plaats …
het vocht lekt uit en de massa is nu droog….
klop nu de de room toe slagroom en doe het mengsel erbij…klop het op tot het heel luchtig is…
vul het nu in een pot(je) en zet het in de koelkast…
na 30 minuten heb je een heel lekkere en frisse bresso…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.