Melanzane griliate sottolio

Preparation time
35 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Voorgrecht
Posted by
Posted on
Melanzane griliate sottolio

4 middelgrote aubergines

Afspoelen en de strook verwijderen

In niet te dikke plakken snijden..

Wat zeezout op beide kanten strooien …(niet teveel)

met keukenrol papier afdekken…en in laten trekken..

Na 35 minuten kun je het overtollige vocht uit de aubergine plakken droog deppen.(je hoeft de plakjes niet af te spoelen vanwege het zout.

Tijdens het af deppen gaat best wat zout eraf en je voegt ook geen zout meer aan toe in het potje)

Verhit de grillplaat…

Doe wat olijfolie in een kommetje en bestrijk de plakjes aubergine ermee…

Bak deze op de hete grillplaat

aan beide kanten…

Als je de plakken omdraait vet je de plakjes weer licht in met de olie en doe je wat peper uit de molen op ieder plakje..,

Zijn de aubergines gaar dan leg je deze op bakpapier zodat ze kunnen afkoelen…

Doe wat teentjes knoflook in plakjes snijden en laat ze even mee garen op de gril ..

Neem een steriele glazen pot..

Doe wat gedroogde kruiden in zoals tijm, rozemarijn en oregano en wat chilivlokken

op de bodem van de pot , daarna schicht je de plakken aubergine afwisselend met de knoflook en kruiden ..

Druk het geheel licht aan zodat er geen lucht tussen zit…

Giet nu olijfolie overheen zodat de aubergines helemaal onderstaan  ..

Zet het potje in de koelkast en laat de aubergines intrekken…

na een paar dagen kun je genieten .

In de koelkast is het maanden houdbaar…

 

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!