Marokkaans Vlees uit de oven

Preparation time
100 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Marokkaans Vlees uit de oven

 

1 kilo vlees

3 uien

1 knoflook

Paar takjes koriander

Paar takjes platte peterselie

2 tl zout

1 tl zwarte peper

1 tl ras el hanout

1 tl gember

½ tl komijn

1 tl paprikapoeder

Olijfolie

 

 Snijd het vlees in grove stukken en snijd overtollige delen eraf. Laat wel een klein beetje vet over voor de smaak en malsheid. Doe de uien, knoflook, koriander en peterselie in een hak molen of blender en maal zo fijn mogelijk. Meng met de kruiden en voeg flink wat olijfolie toe.

Marineer het vlees hierin en leg het dan in een braadslede met de rest van de marinade er overheen. Dek het af met aluminiumfolie.  Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de braadslede ongeveer 1 uur in de oven. Kijk om de zoveel tijd even hoe het met de gaarheid zit en of er nog voldoende vocht in zit.

Dek he weer af en zet nog een half uur in de oven. Haal daarna de folie eraf en zet het nog een half uur in de oven.

Lekker serveren met zelfgemaakte frietjes, gestoomde groenten en olijven

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 3.2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!