Marokkaans fijn volkorenbrood

Preparation time
60 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Ontbijt
Posted by
Posted on
Marokkaans fijn volkorenbrood

Marokkaans  volkorenbrood ..

750 gram meel
200 gram fijne griesmeel
1 klontje verse gist
1 tl honing
2 en 1/2 tl zout
500 ml water
150 ml karnemelk..
Los de gist op in het vocht en roer de honing doorheen…
Vermeng het meel en het zout met elkaar ..
Kneed de deeg 6 minuten tot deze mooi zacht is …
Leg de deeg op een met meel bestrooide werkplank en kneed deze nog eens licht door..
Maak 2 ronde broden en leg deze gelijk op een bakplaat die je hebt voorzien met bakpapier…
Laat de broden 45 minuten rijzen( bij dit weer is de rijstijd wat minder)
Bak de broden in de voorverwarmde oven op 250 graden…
Het ene brood is na het rijzen ingevet met olijfolie en wat habat zaadjes overheen gestrooid …
Het tweede zonder.
Door de karnemelk wordt het brood heel zacht…
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!