- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 7 January 2017
Marokkaans brood…en kaas broodjes..
400 gram bio volkoren Speltmeel
600 gram tarwemeel
1 klontje gist
1 grote tl zout
1 tl honing
Lauw warm water ongeveer 700 ml
Vermeng het meel met elkaar..
Maak een kuiltje ….
Voeg de gist aan toe en de honing..
Met een kopje water verroer je dit met een beetje meel..
Laat het een paar minuutjes rusten…
Voeg het zout aantoe…en het water….
Kneed een mooie zachte deeg met de machine….
Ongeveer 7 minuten …de deeg moet helemaal loskomen van de kom…
Laar de deeg 45 minuten rijzen…
Intussen bereid je de uien….
Ik heb gedroogde uien gebruikt….
Deze in weinig olie gebakken…met 1/2 el mix van tijm en chili peper…
Je kunt ook 1/2 ui fijn snijden en deze aanbakken in olie…
Rasp nu wat pittige kaas voor op de broodjes…
Deel de deeg in tweeën….
Van de ene helft vorm je een mooi rond brood…..doe folie overheen en laat het brood
20 minuten rijzen….
Bak het brood op 220 graden in de voorverwarmde oven..
Kneed onder de andere helft van de deeg de uien….
Maak 8 ronde broodjes ervan…
Zet deze op een bakplaat die hebt voorzien van bakpapier..
Laat ook de broodjes 20 minuten onder folie rijzen…
Bestrijk de broodjes met olijfolie en verdeel de geraspte kaas overheen…
Bak de broodjes op 200 graden 20/25 minuten…in de voorverwarmde oven
Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2.7]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.