- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 8 May 2015
- 400 mililiter
- tarwemeel
- 100 gram
- Griesmeel
- 1 theelepel
- Zeezout
- 1 Eetlepel
- Olijfolie
- 350 mililiter
- Water lauwwarm
heerlijk Marokaans brood….zelf gebakken met meel uit de molen ..
Click to rate this post!
[Total: 67 Average: 3.1]
- Meng het tarwemeel met het griesmeel en voeg het zout aan toe...
- los de gist op in het lauwwarme water en roer het olijfolie doorheen
- meng nu beiden met elkaar en kneed met de machine 7 minuten een mooi soepel deeg
- vet de binnenkant van je handen in en haal de deeg uit kom...plaats deze in één met meel bestuifte kom en doe dáár en doek overheen
- laat het brood 45 minuten rijzen...kneed de deeg nu nog eens licht door en vorm een mooi rond plat brood
- Dek het brood weer af en laat het nog eens 20 minuten rijzen.....verwarm intussen de oven op 220 graden en bak het brood .
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.