- Preparation time
- 37 mins
- Cooking time
- 3 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 May 2019
1 grote soepkom fijne griesmeel ( Smida)..+-250 gr
1 1/4 soepkom bloem..+- 300gr
1/2 klontje gist..
1/2 tl suiker..
1 tl zout..
400 ml lauwwarme melk..
420 ml lauwwarm water..
Doe het water en de melk in de blender.,
Doe de gist en de suiker erbij..
Mix dit even en voeg daarna de rest aan toe..
Laat het geheel 2 minuten blenden tot het beslag mooi glad is…
Zet het aan de kant en laat het 30 minuten rusten..
je ziet op de bovenkant van het beslag kleine blaasjes verschijnen en dat is meestal een teken dat het beslag genoeg is gerezen..
Door de smida gaat het beslag wat dikker worden ,
Je kunt daarna nog wat extra water of melk aan toe voegen..
Maar dit beslag blijft wat dik vloeibaar en dat hoort zo te zijn..
Roer het goed om en giet het beslag in de pan en zorg wel dat het gelijkmatig word verdeeld ,bak de (gringo)Marokkaanse pankoeken in een pan met een anti aanbaklaag ..of op een elektrische bakplaat.
Tijdens het bakken ontstaan kleine gaatjes in de pankoek ..
Bestrijk de pankoeken na het bakken met olijfolie of roomboter en serveer deze met honing of met iets wat je zelf lekker vind..
Glaasje thee met Nana (Munt )erbij en genieten ??
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.