Marmor cake met fruit

Preparation time
10 mins
Cooking time
50 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Marmor cake met fruit

300 gr bloem gezeefd

1 pakje bakpoeder

260 gr griekse yoghurt

4 eieren

180 gr suiker ( kan meer of minder)

150 ml olie

1 el homemade vanillesuiker

1 mespunt zout

 

2 el cacaopoeder

2 el melk

 

20 gehalveerde abrikozen

20 frambozen

Amandelschijfjes

Poedersuiker voor de afwerking

 

Boter om de bakvorm in te vetten ..,

Verwarm de oven op 180 graden ( geen hete lucht)

 

Klop de yoghurt ,olie,suiker , zout en de vanillesuiker tot een schuimige massa.

Vermeng het bakpoeder met het bloem en roer dit onder het beslag …

Het beslag is niet zwaar maar zal  dikvloeibaar  zijn ..

Desnoods wat melk of bloem extra toevoegen.

Roer de cacao onder de melk ..

Neem nu een 1/4 van het beslag en roer daar de cacao doorheen…

Vul het witte beslag in de ingevette bakvorm en draai de cacao beslag doorheen

Zie foto

Zet de fruit op de deeg en druk het ietsje aan .. zie foto

Verdeel de amandelschijfjes overheen..

Bak deze heerlijk cake 45 minuten afhankelijk van de grote van je bakvorm..

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 2.3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!