- Preparation time
- 25 mins
- Cooking time
- 50 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
270 gram suiker
3 eieren
215 gram Turkse yoghurt
200 gram zachte boter
275 gram meel
3 el cacaopoeder
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
Mix de boter met suiker tot het een licht, luchtig mengsel is (5 à 10 minuten). Als de suiker en boter goed opgeklopt zijn, voeg je de drie eieren toe. Doe dat 1 voor 1 en voeg de volgende pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg daarna de yoghurt toe. Voeg, als er geen klontjes boter meer in het beslag zitten, het zout, de vanillesuiker en het bakpoeder toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje het meel toe. Laat de mixer doorkloppen tot alles goed gemengd is. Als het goed is heb je nu een mooi luchtig en dik beslag. Schep de helft van het beslag in een ingevette (eventueel met bakpapier bekleedde) vorm.
Mix door de andere helft van het beslag de cacaopoeder en giet dit eventueel in het bakblik. Als je een wat meer gemarmerde cake wil, kun je nu met een vork nog door het beslag roeren. Zet de cake in de oven op 180 graden, voor ongeveer 50 minuten.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.