Mamoul

Preparation time
80 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Mamoul

Mamoel

 

250gr Smida fijn.

80 gr ghee of roomboter

100 ml olie

Met elkaar vermengen ..en even met de hand door kneden..

Afgedekt met folie over nacht laten staan ,zodat de smidda kan opwellen en zacht kan worden….

 

100 gr  fijne bloem

90 gr melkpoeder

100 gr poedersuiker

1/2 tl bakpoeder

Msp zout

120ml melk

2 tl vanille extrakt homemade

1/2 tl droge gist

4 el water

Los de gist in het water op …

Voeg de bovenstaande ingrediënten toe aan het smida ( gries)mengsel..

Kneed het goed door met je

Handen

De deeg moet goed vochtig zijn…

Laat dit weer 1 uur rusten onder folie…

Bereid intussen de vulling voor.,

 

6Vijgen in water even blancheren ..

Fijn malen met 1 el roomboter

en 1 el kaneel..

1Kopje

Pistage en amandelen malen en met ,suiker, 1 el honing en water vermengen

1 kopje

Pinda’s roosteren, malen en 1el suiker , 1el honing en  1 tl kaneel  en 3 el water ondermengen..

Draai voor de vullingen ronde bolletjes  ..

 

Je deeg is intussen gerezen en wat droger geworden

Vet je handen met een klein beetje olie in en draai ook wat grotere bolletjes  van de deeg.

 

Maak kuiltjes in de deegbal en zet de vulling erin..

Sluit het bolletje deeg en zet deze in de Mamoul mal …

Op..

230 graad de oven voorverwarmen en de koekjes 15/20 minuten bakken..

Af laten koelen en poedersuiker

bestrooien.,

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 4.2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!