- Preparation time
- 80 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 19 September 2017
Mamoel
250gr Smida fijn.
80 gr ghee of roomboter
100 ml olie
Met elkaar vermengen ..en even met de hand door kneden..
Afgedekt met folie over nacht laten staan ,zodat de smidda kan opwellen en zacht kan worden….
100 gr fijne bloem
90 gr melkpoeder
100 gr poedersuiker
1/2 tl bakpoeder
Msp zout
120ml melk
2 tl vanille extrakt homemade
1/2 tl droge gist
4 el water
Los de gist in het water op …
Voeg de bovenstaande ingrediënten toe aan het smida ( gries)mengsel..
Kneed het goed door met je
Handen
De deeg moet goed vochtig zijn…
Laat dit weer 1 uur rusten onder folie…
Bereid intussen de vulling voor.,
6Vijgen in water even blancheren ..
Fijn malen met 1 el roomboter
en 1 el kaneel..
1Kopje
Pistage en amandelen malen en met ,suiker, 1 el honing en water vermengen
1 kopje
Pinda’s roosteren, malen en 1el suiker , 1el honing en 1 tl kaneel en 3 el water ondermengen..
Draai voor de vullingen ronde bolletjes ..
Je deeg is intussen gerezen en wat droger geworden
Vet je handen met een klein beetje olie in en draai ook wat grotere bolletjes van de deeg.
Maak kuiltjes in de deegbal en zet de vulling erin..
Sluit het bolletje deeg en zet deze in de Mamoul mal …
Op..
230 graad de oven voorverwarmen en de koekjes 15/20 minuten bakken..
Af laten koelen en poedersuiker
bestrooien.,
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.