- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 22 August 2016
Maâkoeda (Aardappel burgers )
Voor ongeveer 18 grote maâkoeda burgers heb je het volgende nodig:
Aardappelvulling :
1 kilo geschilde aardappelen
2 elp koriander en 2 elp peterselie
1 eetlepel olijfolie
1/2 tlp curcuma of safran
1 tlp zout ( zout naar smaak)
1/2 tlp zwarte peper
1 tlp komijn
Beslag:
100 gram bloem
180 ml warm water
1 tlp gist
3/4 tlp chilli peper
1/2 tlp curcuma
Pittige tomatensaus:
2 tomaten
1/2 tlp sambal
1 tlp peterselie
1/2 tot 1 tpl zout, ( Zout naar smaak )
1 elp zonnebloemolie
*Frituurolie om de maâkoeda mee af te bakken
Lets begin!
Aardappelvulling
Stap 1:
Schil de aardappelen en snijd het in blokjes. Laat de aardappelen vervolgens beetgaar koken.
Stap 2:
Wanneer de aardappelen beetgaar zijn, giet het water af. Voeg vervolgens de kruiden en olie eraan toe. Pureer dan de aardappelen.
Stap 3 :
Schep met behulp van b.v een ijslepel een beetje van de aardappel puree en maak er ronde burgers van.
Het beslag
Stap 4:
Doe gist in het warme water en laat voor 5 minuten staan.
Voeg na 5 minuten het water toe bij de bloem. Doe de zout, curcuma en chilli peper erbij. Meng alles goed samen.
Pittige tomatenaus
Stap 5:
Raspt 2 tomaten en voeg
de zout peterselie en olie eraan toe.
Stap 6:
Laat de frituurolie heet worden
Stap 7 :
Dompel de makoeda één voor één in het beslag. Bak de maâkoeda aan beide kanten goud bruin af.
Serveer het warm in b.v een broodje met wat salade en wat van de pittige tomatensaus! Heeeerljjk zijn ze! Eet smakelijk!
Instructie video?
Ga dan naar mijn youtube kanaal
Fads Kitchen:
https://m.youtube.com/watch?v=s2zRPweeBag
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.