- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 2 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 27 June 2016
450 gram bloem
175 ml melk
50 gram ghee (of roomboter)
80 gram suiker
1/2 klontje gist
1/2tl zout
3 eieren
1 el homemade vanillesuiker
Verwarm de melk met de boter en laat dit afkoelen..
Doe alle bovengenoemde ingrediënten in de kom van de kneedmachine..
Kneed de deeg 4 minuten ..
De deeg is mooi zacht maar plakkerig..en dat hoort zo..
Dek de deeg af met plastiek folie ..
Laat deze 1/2 uur rijzen..
Vet je handen in met zonnebloemolie en kneed de gerezen deeg lichtjes door…
Laat de deeg weer 1/2 uur rijzen
Doe meel op je werkplank en stort de deeg daar op…
De deeg blijft plakkerig…
Neem wat extra bloem en kneed de deeg weer lichtes door…
(Alleen de lucht eruit)
Neem 3 bakplaten en leg daar bakpapier op…
Bestrooi deze met bloem…
Rol nu de deeg uit en steek met een ronde deeg uitsteker de donuts uit..
( dus een grote en kleine uitsteker heb je nodig)
Dek de donuts af met plastiek folie en laat deze 45 minuten rijzen…
Maak intussen je glazuur…
250 gram poedersuiker
130 ml water( kan iets meer zijn)
Een 1/2 flesje vanille aroma
1/2 el maizena
Laat dit opkoken tot de massa is helder wordt…laat het nu afkoelen..
Verhit de olie in een pan (waar een deksel op kan)
Als het olie heet genoeg is ,zet je het vuur op een lagere stand…
Doe nu de donuts bakken ….met de onderkant na boven…
En de deksel op de pan…
1 minuut van iedere kant bakken met deksel op de pan is voldoende..
Draai heel even de donuts door het glazuur en laat ze afkoelen…
Ze smaken heerlijk als ze goed zijn afgekoeld…
Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 3.6]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.