- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 5 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 28 July 2016
2 koppen fijn griesmeel(smida)
1 kop. Bloem
1/2 tl gedroogde gist
Zout na smaak
210 ml water…
Los ge gist op in het water en doe dan de rest erbij..
Kneed 6 minuten met de kneedmachine een zachte deeg..
Smelt 100 gram roomboter en doe daar 1/2 theeglas ( met oor)
Olie erbij….
Vet de werkplank lichtes in met het botermengsel…
Maak gelijkgrote bolletjes….
Bij iedere bolletje die je tot een vierkante vel deeg maakt neem je extra vet dat je op de deeg sprenkelt …zorg dat je handen steeds ingevet zijn…
Maak van ieder bolletjes een vierkante dunne vel deeg..
Dit doe je met je handen…niet met de deeg roller..
Vouw de deeg nu van de onderste kant na het midden toe…
En dan de bovenkant over de gevouwen onderkant ….
Da van rechts na het midden …
En dan de andere kant overheen…
Je hebt nu een klein vierkant pakje….
Ga zo door tot alle bolletjes zijn gevouwen…
Verwarm in tussen een grote koekenpan of een grillplaat…
Vet je handen en druk zachtes de deeg tot een grotere Lmsmn…
Bak deze op beide kanten tot ze lekker gekleurd zijn..
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.