- Preparation time
- 5 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 22 December 2018
3 citroen ..de sap ervan..
1 hele ei..
2 eigele ..
60 gr koude roomboter..
1 el citroenenrasp (bio)..
100 gr basterdsuiker .
Klop in een kom het hele ei en de eigele op met de garde …
Voeg de citroenen rasp en sap aan toe en klop het verder …
Doe de suiker doorheen roeren ..
Neem een pannetje en giet het mengsel erin..
Breng het roerend op een matig vuur aan de kook ( niet opkoken )en zet het vuur zachter..
Blijf roeren tot de curd dik begint te worden ( ongeveer 10 minuten)..
Roer de in blokjes gesneden koude roomboter doorheen..
Neem het pannetje van het vuur en vul de curd in een steriel potje.
Laat de lemon curd afgedekt met folie afkoelen..
Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.