Lemon curd

Preparation time
5 mins
Cooking time
10 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
6 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Lemon curd

3 citroen ..de sap ervan..

1 hele  ei..

2 eigele ..

60 gr koude roomboter..

1 el citroenenrasp (bio)..

100 gr basterdsuiker .

 

 

Klop in een kom het hele ei en de eigele op met de garde …

Voeg de citroenen rasp en sap aan toe en klop het verder …

Doe de suiker doorheen roeren ..

Neem een pannetje en giet het mengsel erin..

Breng het roerend op een matig vuur  aan de kook ( niet opkoken )en zet het vuur zachter..

Blijf roeren tot de curd dik begint te worden ( ongeveer 10 minuten)..

Roer de in blokjes gesneden koude roomboter doorheen..

Neem het pannetje van het vuur en vul de curd in een steriel potje.

Laat de lemon curd afgedekt met folie afkoelen..

 

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 12 Average: 3]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!