- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 13 April 2019
300 gr kalfsgehakt ..
2 rode uien in slierden gesneden..
3 teentjes knoflook fijn gehakt..
1 bosje basilicum ..
1 el Paprikapoeder..
1 tl chilipoeder..
Zout..
Zwarte peper..
1 pot tomaten in sap, ik had ( homemade) ..
Olijfolie..
Oude geraspte kaas ..( hoeveelheid na eigen smaak)
Voor de bechamelsaus..
80 gr roomboter..
4 el bloem….
600 ml melk ..
Zout..
Lasagne bladeren ..
Bak in het olijfolie de uien en de knoflook ..
Voeg het gehakt aantoe en rul het tot het gaar is..
Voeg de specerijen en de tomaten aan toe en roer het door elkaar.. laat het opkoken en zet het vuur zacht..
Voeg de helft van de basilicum aantoe ..
voeg zo nodig een beetje water aan toe .
Laat de saus 3/4 uur sudderen tot se saus smeuïg is maar niet helemaal ingekookt…
Verhit de boter in een pannetje en voeg stap voor stap het bloem aan toe .. blijf roeren tot het bloem een witte laag achter laat op de bodem van de pan…
Boeg nu langzaam de melk aantoe en blijf roeren tot de saus het glad en glanzend is.. breng de saus op smaak.,
Met zout en peper..
Is het nodig voeg extra melk aan toe.. de saus hoort dik vloeibaar te zijn…
Neem een ovenschaal en doe daar eerst een laagje vleessaus erin en leg daarna de Lasagne bladeren erop…nu weer vleessaus en daarop verdeel je wat van de bechamelsaus ,nu doe je wat van de geraspte kaas erop en daarna gehakte basilicum.
Dit herhaal je tot de laatste laag en op laatst verdeel je de kaas erover..
Zet dit in de voorverwarmde oven op 200 graden voor 25 minuten..
Laat het iets afkoelen tot d
Kook eraf is en zodat de sauzen niet meer vloeibaar zijn..
Daarna kun je het goed in porties snijden..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.