- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 22 August 2015
Lamsvlees in een zoet pittige saus..
500 gram lamsvlees met bot
150 gram witte rozijnen
4 grote uien
Koriander
Slalotjes
Een 1/4 in zout ingelegde sinaasappel
1 stokje kaneel of 1 tl poeder
1/4 tl kruidnagel poeder
1 etl gemberpoeder
1/2 etl kurkuma
1 etl komijn
Zeezout
Een paar draadjes saffraan
4 etl homemade hete chilisaus
2 grote tomaten
1 etl ghee
2 etl olijfolie
Spoel je vlees af onder de kraan en droog het af met keukenrol papier.
Snijd de uien en dikke slierten
Snijd de tomaten klein
Was en spoel de rozijnen af en laat ze 10 minuten in water wellen..
Bak het vlees goed lichtbruin aan in de boter en olie op beide kanten..
Doe de specerijen en zeezout erbij….
Snijd de schil van de sinaasappel in kleine blokjes en doe deze met de uien,tomaten, chilisaus en rozijnen bij het vlees..
Roer het goed om….vul het op met 1/2 liter water…
En laat 40 minuten op matig vuur sudderen…
Doe de koriander en de gesneden slalotjes erbij en zet het vuur uit…
Laat de kruiden intrekken…en serveer dit heerlijk zoet/ pittig gerecht met
Patat en salade…
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.