- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 28 October 2017
Kwarkgebak met fruit
Dit recept is voor een grote langwerpige bakvorm
Je kunt natuurlijk ook de helft van de ingrediënten nemen en een kleinere bakvorm…..
1 kilo kwark
400 gr griekse yoghurt 10 %
6 eigeel en 1 hele ei( het eiwit apart houden)
100 gr suiker
2 el roomboter zacht
2 pakjes bakpoeder
120 gr maizena
De sap van 2 mandarijnen
Het eiwit van de eieren klop je op tot een stevige massa ..
Zet deze in de koelkast tot verdere verwerking ….
Vulling..
3 grote appels ..Jonagold bv
4 mandarijnen
2 el suiker
2 el roomboter
De sap van 2 mandarijnen
Schil en snijd de appels in kleine stukjes…
Pel de mandarijnen en snijd de parten door midden…
Verhit de boter met de suiker tot deze begint te karameliseren …
Voeg de sap van de mandarijnen aantoe en de appels..
Roer het om en zet het vuur wat lager… laat dit 5 minuten zachtjes koken …
Laat de appeltjes afkoelen..,
Verwarm de oven op 200 graden
Leg bakpapier op de bakplaat en vet de randen in…
Bestuif de randen met bloem
Voor de bodem…
1 pak biscuit
150 gr roomboter
Maal dit fijn in de keukenmachine..
meng het met 150gr gesmolten boter. Zo kun je de perfecte kwarktaart bodem maken.
Leg het op de bakplaat en stamp het lichtjes aan …
Daarvoor kun je de achterkant van een grote lepel nemen…
Zet het even koud..
Verdeel nu het fruit over de bodem…
Nu ga je het kwarkmengsel mengen en opkloppen tot een luchtige beslag..,
Meng voorzichtig het opgeklopt eimengsel door het beslag …
Verdeel het nu over het fruit en strijk het glad …
Ga nu met een breed mes langs de randen …zo maak je het beslag los van de rand …en het zal niet aanbakken…
Dit voorkomt ook dat de kwark na het bakken gelijkmatig iets
inzakt…
Zet de oven op 180 graden en bak het kwarkgebak 1 uur
Maak de stokjes proef…
Haal het gebak uit de oven en ga nog een met het mes voorzichtig langs de randen …
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.