- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 10 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 1 July 2019
5 wortelen
2 uien
4 teentjes knoflook
1 bosje bladselderij
5 takjes van de maggiplant
4 blaadjes salie
3 blaadjes laurier
3 takjes bonenkruid ( de blaadjes ervan)
1/2 bosje peterselie
2 tomaten
4 el Olijfolie
Spoel alles goed af en snijd het in kleine stukken..
Neem een grote pan en doe 2 el olijfolie erin verwarmen..
Doe alle kruiden en groenten erbij en fruit dit 5 minuten aan.
Pureer het nu in de keukenmachine en doe weer terug in de pan met de rest olijfolie..
Laat het nog een 5 minuten op zacht vuur koken .. blijf wel roeren..
De kruiden en groenten niet heel zacht gekookt te zijn .. zo houd je de meeste smaak..
Je kunt nu zout na smaak erbij doen als je dat wilt(
(Ik heb het bij deze niet gedaan )
Vul het mengsel in een schaal dat je hebt voorzien met bakpapier..
Zet het een paar uur in de vriezer.
Snijd het daarna in blokjes en zet deze ..op maat geknipt bakpapier..
Zet de blokjes nu in een bakje en weer terug in de vriezer..
Op deze manier kun je ook alle groenten , specerijen en kruiden erbij doen ..
En natuurlijk kun je de hoeveelheid aanpassen..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.