- Preparation time
- 60 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 1 July 2015
Koffiebroodjes…
500 gram bloem
230 ml melk
100 gram roomboter
75 gram suiker
20 gram gist
1 ei
1 snufje zout
Extra….
1 losgeklopt ei om de koffiebroodjes ermee te bestrijken..
Poedersuiker en 2 el water voor de glazuur.
Abrikozen gelei
Bakpapier..
Verwarm de melk met de boter en de suiker…
Laat het afkoelen en meng het met de resterende ingrediënten
Kneed een soepel en zachte deeg..
Laat de deeg onder een doek op een warme plek 1 uur rijzen…
Vulling ..
200 gram geroosterde en gemalen hazelnoten of Amandelen..
80 gram suiker
1 el Kaneel
1 appel fijn geraspt
1 el cacao
1 pakje slagroom
100 gram geweekte en lichte rozijnen
Maak ook hiervan een smeuïge vulling…
Doe wat bloem op de werkplank en rol de deeg uit tot een grote lap..
Niet te dun ongeveer 1 cm dik
Verdeel de vulling gelijkmatig op de deeg ,maar laat de rand een 1/2 cm vrij.
Rol de deeg nu strak op en snijd gelijk dikke plakken…
Zet deze op de bakplaat die je hebt voorzien van bakpapier..
Houd wel een afstand tussen de koeken..
Laat deze nog 15 minuten rijzen..
Verwarm de oven op 200 graden
Bestrijk nu de koffiekoeken met het losgeklopt ei en bak ze in de midden van de oven
20/25 minuten…zonder hete lucht…
Haal de koeken uit de oven en bestrijk ze met verwarmde abrikozen gelei..
en daarna de poedersuiker glazuur…
Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 4.4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.