- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 12 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 19 June 2015
- 16 gram
- droge gist
- 180 mililiter
- lauwe melk
- 500 gram
- bloem
- 25 gram
- witte basterdsuiker
- 1 stuks
- eieren
- 100 gram
- zachte roomboter
- 10 gram
- Zout
- 300 gram
- banketbakkersroom
- 150 gram
- krenten (In dit recept zijn dit gele rozijnen)
- 150 gram
- rozijnen
- 100 gram
- abrikozenjam
- 100 gram
- Poedersuiker
- 20 mililiter
- water
De recepten zijn oorspronkelijk niet van mijzelf, sorry als er iets afwijkt (voorbereidingstijd, baktijd, aantal personen).
Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.3]
- Meng in een kom de bloem, suiker en het zout. Roer de gist erdoor. Voeg de melk, het ei en de boter toe en kneed kort door elkaar. Laat het 30 minuten in de koelkast rusten, kneed nog even door en rol het uit tot een lap van 40 x 50 cm.
- Verdeel de gele room over de lap, maar houd 5 cm aan één van de langere randen vrij. Strooi de rozijnen en krenten er gelijkmatig overheen. Bestrijk de rand zonder vulling met een kwastje met water.
- Rol het deeg op vanaf de lange rand met room en zorg dat de sluitnaad goed op elkaar plakt. Snijd de rol in 16 – 18 schijven.
- Leg de deegschijven op 1 of 2 bakplaten met bakpapier. Houd ruimte tussen de broodjes.
- Laat ze op een warme plaats 40 minuten rijzen. (Je kan je oven ook even verwarmen op 50 graden, uit zetten en ze daarin laten rijzen)
- Haal de koffiebroodjes eruit.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de broodjes 12 minuten in de voorverwarmde oven. Als je 2 bakplaten gebruikt, bak deze dan na elkaar.
- Meng de poedersuiker met ongeveer 20 ml water en besprenkel de broodjes hiermee. Is je glazuur te dik? Dan voeg je een beetje water toe. En als de glazuur te dun is, voeg je wat poedersuiker toe.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.