- Preparation time
- 75 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 July 2015
Gistdeeg….de basis voor veel verschillende koffiekoeken en dit is een oud familie recept..
met en zonder vulling..
1100 gr meel
1 blokje gist
175 gr roomboter
650-700 ml melk
100 gr suiker
2 eieren
3 el water
Verroer de gist met 3 el lauw water
Verwarm de melk met de suiker en de roomboter en laat dit weer afkoelen.
Maak nu van alle ingrediënten een mooie deeg..
Kneed dit deeg 4minuten met de machine…
De deeg blijft iets vochtig/plakkerig….
Strooi wat meel op de werkplank leg het deeg daarop en kneed dit met je handen en toevoeging van een beetje extra meel licht door..
Laat de deeg op de werkplank liggen …
Doe folie en een theedoek overheen en laat de teeg 35 minuten rijzen…
De deeg wordt echt heel soepel luchtig en is makkelijk om verder te verwerken..
Voor de vulling…
Geroosterde en gemalen hazelnoten
300 gr marsepein
Extra suiker na smaak
100 gr roomboter
100 ml room
1 appel raspen
50 gr witte rozijnen…
Maak hiervan een smeuïge vulling…
2 eieren extra voor het bestrijken van de koffie broodjes..
De oven voorverwarmen op 180 graad en 25 minuten bakken op 200 graad zonder hete lucht….( kijk zelf wel ,iedere oven bakt toch anders) maar het verschild niet veel.
Wil je een glazuur op de koffie broodjes dan maak je die met poedersuiker en water ….
Natuurlijk kun je de helft van de ingrediënten nemen of nog minder….de hoeveelheid hangt af van wat je wilt…
Ik bak deze altijd in ruime hoeveelheid ,deze koffie broodjes kun je makkelijk invriezen …
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.6]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.