Kisir

Preparation time
30 mins
Cooking time
20 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
5 people
Meal course
Diner
Posted by
Posted on
Kisir

 

250 gram bulghur

250 ml water

1 ui (heel erg fijn gesnipperd)

1 klein blikje tomatenpuree

2 el olijfolie

Sambal

2 el citroensap

Fijngesneden peterselie

Zout en peper

Fijngesneden ijsbergsla

Heel klein gesneden komkommer

 

Kook het water en wel hierin de bulghur ongeveer een kwartier. Roer dan alles los en meng er de 1 el olijfolie en citroensap doorheen.

Fruit in een pannetje met de andere el olijfolie de ui op een zacht vuur totdat hij glazig is. Voeg dan de tomatenpuree en een snufje zout toe en bak dit 5 minuten mee, roer er sambal doorheen.

Meng dit alles met de bulghur. Voeg ijsbergslag, komkommer en peterselie toe en breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!