- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 10 May 2019
250 gr kipfilet..
250 gr kippendijen..zonder vel
2 eieren..
1/2 el gemalen koriander..
1 el korianderzaad ( hele korrel)..
2 tl zout..of minder
1/2 tl chilipoeder..
1 el Marokkaanse kipkruiden..
1 el uienpoeder.,homemade..
1 /2 tl knoflookpoeder homemade..
3 puntjes smeerkaas..
3 el maizena..
1/2 tl backing soda..
1/4 theeglas met oor mineraalwater..
1 el roomboter ..
De kipfilet en kippendijen 1/2 bevroren fijnmalen in de keukenmachine( je kunt het ook bij de Marokkaanse slager laten doen) dan verwerk je het heel koud..
Doe alle ingrediënten behalve de
Korianderzaad en de roomboter erbij..
Mix alles door elkaar,je krijgt een mooie egale massa.,
Daarna doe je het hele korianderzaad ondermengen..
Neem doorzichtige huishoudfolie en verdeel daarop het worstmengsel..
Rol het op en sluit de uiteinden goed af.. herhaal dit nog eens..
daarna wikkel je het in aluminium folie liefst 2x .,
Breng in een grote pan water aan de kook..
Leg de worst erin en kook deze op matig vuur 45/50 minuten..
Let wel..
Aluminium folie wordt tijdens het koken donker van kleur..
Daarom graag 2 lagen..
Zo blijft de rest netjes ..
ook komt geen water bij de plastiek folie.. dus ook geen ongewenste stoffen die in de worst komen..
Wil je geen plastiek folie kun je ook bakpapier gebruiken..
( ook 2 lagen..)
Haal de worst uit het water en verwijder direct alle folie ..
( kijk wel uit het is best heet)
Vet nu de worst in met de roomboter en gril deze in de voorverwarmde oven op 200 graden..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.