- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 17 February 2018
1 heel kipfilet. koud
4 kippen dijen koud
1 tl zout ( of na eigen smaak meer of minder…)
2 el homemade kruidenmix..
( kurkuma gember, fenegriek , komijn,chilipoeder, paprikapoeder ,tijm bieslook en majoraan
100 ml ijskoud water
2 el olijfolie…
1 el homemade uienpoeder
1 el homemade knoflookpoeder
3 puntjes smeerkaas..
Snijd de kipfilet en de dijen in stukken..
Doe deze in de keukenmachine zamen met de rest van de bovenstaand ingrediënten.
Maal dit zolang tot het een fijne en smeuïge massa is…
Breng intussen water aan de kook en zet de oven op een lagere stand..
Maak van het kippenmengsel een soort cake vorm pak deze eerst in bakpapier en dan in folie…zodat geen vocht bij de worst komt tijdens het koken…
Leg de worst nu in het water en laat deze 30 minuten minuten koken…
Haal ze uit het water..en haal de folie en bakpapier eraf…
Laat ze even iets afkoelen …
Voor het afwerken…
2 el roomboter of ghee
2 el olijfolie
1 tl gerookt paprikapoeder en een snufje zout…
Verroer paprika en zout met het boter olie mengsel en verhit dit tot de paprika van kleur verandert…( donker wordt)
Bak de worsten rondom ….
Laat ze afkoelen en snijd ze on plakken met het mes ….of met de snijmachine in dunne plakjes….
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.