Kippensmeerworst

Preparation time
20 mins
Cooking time
15 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
10 people
Meal course
Lunch
Posted by
Posted on
Kippensmeerworst

1/2 kipfilet..

1 ui

1 teentje knoflook

3 el olijfolie ( of zonnebloem olie)

De blaadjes van 3 takjes peterselie

1 tl kipkruiden (homemade of gekocht waar je voorkeur vanuit gaat..)

1/2 tl komijn

1/2 tl chilipoeder

1 puntje smeerkaas ..bv la vache qui rit

( omdat kipfilet droog vlees is neem ik een smeerkaas voor de smeuïgheid

Zeezout

 

Snijd het kipfilet in blokjes..

Verhit de olie in een pan en bak het kipfilet aan..

Doe de gehakte ui en de knoflook erbij..

Laat dit even bakken op een matig vuur..

Doe de specerijen en de peterselie erbij..

Wees voorzichtig met zout, de specerijen geven al een wat zout smaak..

Als de kipfilet goed doorbakken is vul je alles in de magic bullet of keukenmachine ook de smeerkaas ..hak alles heel fijn .

Vul het in een steriele potje ..

Voor het houdbaar maken de kippensmeerworst in steriele potjes vullen en bij 100 graden 2 uur wecken..

 

 

Click to rate this post!
[Total: 13 Average: 2.8]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!