- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 8 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 22 June 2015
- 1 stuks
- Zie beschrijving
Wat heb je nodig:
1 kipfilet
1 ui
1 wortel
3 groente bouillonblokjes
1,5 liter water
Gehakte peterselie
Wat peper
150 gram boter
150 gram bloem (kan iets meer zijn)
1 kipfilet koken in 2 liter water, daar doe je 3 groentenbouillonblokjes bij, een wortel en ui (deze twee in blokjes snijden). Dit laat je koken.
Ragout:
150 gram boter smelten in een pan, beetje bij beetje bloem bij. Dit wordt een “deegbal”, laten garen op het vuur.
Vervolgens als kip gaar is dit in kleine stukjes. Ui en wortel uit het water zodat er alleen water hebt dus die bouillon die je getrokken hebt.
Bij het deeg doe je vervolgens 500ml bouillon, glad mengsel van maken en daarna de kip, wat peterselie en wat peper erbij. Goed mengen. Dan het mengsel in een lasagne schaal, goed aandrukken en bakpapier op het mengsel. Dit laten afkoelen in de koelkast.
Als het afgekoeld is en er stevig uit ziet kan je het gaan snijden in staafjes. Vervolgens bloem, eiwit paneermeel en weer eiwit en paneermeel zodat het mengsel bedekt is met paneermeel. Dan heb je een kroket.
- Zie beschrijving
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.