- Preparation time
- 145 mins
- Cooking time
- 45 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 16 December 2018
Kerststol met noten en
marsepein ….
Voor de vulling ;
100 gram rozijnen wassen en weken,
Gedroogd fruit;
4 pruimen..
7 dadels..
Stukjes appels..
4 abrikozen ..
alles klein snijden ..
Hazelnoten
Amandelen
Walnoten hakken..
Sap van een 1/2 sinaasappel,
1tl kaneel..
1tl kruidnagel 1 tl..
1 tl gemberpoeder..
1/2 tl steranijs ..
5 el honing
2 el bloesemwater.
Vermeng dit met elkaar en laat het 2 uur rusten… (nog beter over nacht laten staan )
Recept…
Voor de deeg:
500 gram bloem
1 tl kaneel
5 eigeel
125 gram zachte roomboter
135 ml warme melk
50 gram rietsuiker
20 gram verse gist
Mp.zout
Neem 5 el bloem ,de gist en de melk.Maak hiervan een papje en laat dit 20 minuten rusten.
Voeg nu de resterende ingrediënten aan toe en kneed
een mooie deeg ( 10 min.)Laat deze 1 uur rijzen….
Verwerk nu het notenmengsel
met het deeg .
Breng het in vorm en zet het op de bakblik en laat het nog verder 30 minuten rijzen.
Verwarm de oven op 190 graad en bak de stollen 35 a
40 minuten.
Ik heb 1stol met marsepein gevuld de ander zonder..
Dit is het recept voor 2 kleine of een grote stol..
Als de stollen gebakken zijn direct met gesmolten boter
insmeren en met poedersuiker bestrooien.
Heel goed af laten koelen en in folie inpakken en het liefst 2 weken in laten trekken…( de stollen moeten echt helemaal afgekoeld zijn )
Je kunt voor het aansnijden nogmaals poedersuiker op strooien..
Deze stol smaakt echt heel lekker en is zeer voedzaam .
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.