Kerststol met noten en gedroogd fruit..

Preparation time
145 mins
Cooking time
45 mins
Difficulty
gemiddeld
Serves
10 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Kerststol met noten en gedroogd fruit..

Kerststol met noten en

marsepein  ….

 

Voor de vulling ;

100 gram rozijnen wassen en weken,

Gedroogd fruit;

4 pruimen..

7 dadels..

Stukjes appels..

4 abrikozen ..

alles klein snijden ..

Hazelnoten

Amandelen

Walnoten hakken..

Sap van een 1/2 sinaasappel,

1tl kaneel..

1tl kruidnagel 1 tl..

1 tl gemberpoeder..

1/2 tl steranijs ..

5 el honing

2 el bloesemwater.

Vermeng dit met elkaar en laat het 2 uur rusten… (nog beter over nacht laten staan )

 

Recept…

Voor de deeg:

500 gram bloem

1 tl kaneel

5 eigeel

125 gram zachte roomboter

135 ml warme melk

50 gram rietsuiker

20 gram verse gist

Mp.zout

 

Neem 5 el bloem ,de gist  en de melk.Maak hiervan een papje en laat dit 20 minuten rusten.

Voeg nu de resterende ingrediënten aan toe en kneed

een mooie deeg ( 10 min.)Laat deze 1 uur rijzen….

Verwerk nu het notenmengsel

met het deeg .

Breng het in vorm en zet het op de bakblik en laat het nog verder 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven op 190 graad en bak de stollen 35 a

40 minuten.

Ik heb 1stol met marsepein gevuld de ander zonder..

Dit is het recept voor 2 kleine of een grote stol..

Als de stollen gebakken zijn direct met gesmolten boter

insmeren en met poedersuiker bestrooien.

Heel goed af laten koelen en in folie inpakken en het liefst 2 weken in laten trekken…( de stollen moeten echt helemaal afgekoeld zijn )

Je kunt voor het aansnijden nogmaals poedersuiker op strooien..

Deze stol smaakt echt heel lekker en is zeer voedzaam .

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 1.7]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!