- Preparation time
- 75 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 15 August 2015
Recept kersentaart…
5 eieren
175 gr bloem
1 tl bakpoeder
75 gr suiker
1 el vanillesuiker
2 el cacao poeder
Mespuntje zout
1 el koud water
Geraspte chocolade..
Kleine bakvorm bekleden met bakpapier…en invetten en daarna wat cacao overheen strooien..
Oven op 200 graad voorverwarmen..
Meng en zeef het bloem ,de cacao en het bakpoeder…
Eigeel van het eiwit scheiden ,
Klop het eiwit met het zout ,water en de suiker tot een schuimig en stevige massa…
Voeg nu het eigeel langzaam aan toe…
Op laatst het bloem doorheen spartelen….
Vul het geheel in de bakvorm en bak het 40 minuten op 200 graden..
Maak wel altijd de stokjes proef…
Laat de biscuit helemaal afkoelen…
Snijd 3 plakken van de biscuit…
Laat de kersen uitlekken ….en doe wat kersen apart houden voor op de bovenkant..
Klop 600 ml heel koude slagroom met weinig suiker stijf en zet deze direct in de koeling tot je die nodig hebt…
Bestrijk iedere plak biscuit met kersen confituur en verdeel de kersen erop…
Daarna een laag slagroom…
De 2e plak biscuit druk je zachtjes op de eerste met de vulling…
Dan de volgende….
De deksel ( de derde laag) komt alleen slagroom en de randen zoals op de foto..
Werk de kersentaart af met geraspte chocolade en kersen die je apart had gezet…
Zet de taart zeker 30 minuten in de koeling voor je die aansnijdt …
Nu maar lekker smullen..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.