- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 3 May 2020
320 gr bloem..
60 gr poedersuiker ..
1 tl bakpoeder..
1 tl vanillesuiker ik heb homemade genomen)..
Msp zout..
150 gr koude roomboter..
2 el melk.,
2 eieren..
Om de deeg te bestrijken..
1 eigeel ..
1 el melk
Vermeng alles in een kom behalve de roomboter, deze rasp je op laatst op de deeg en kneed je heel goed onder.,( de roomboter moet wel heel koud zijn )
Pak de deeg in folie en zet deze 30 minuten in de koeling..
Kook intussen de confituur op en laat het weer afkoelen .(je kunt alle fruit na eigen keuze)nemen.
Rol de deeg uit zoals op de foto..
Daarna kun je het beste de deeg direct
op bakpapier en bakplaat leggen en verder verwerken..
Bestrijk de deeg met los geklopt ei..
Bak de kersenbloem op 200 graden in de voorverwarmde oven 30 minuten..
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 2.2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.