Kersenbloem (baksel)

Preparation time
40 mins
Cooking time
30 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
8 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Kersenbloem (baksel)

320 gr bloem..

60 gr poedersuiker ..

1 tl bakpoeder..

1 tl vanillesuiker ik heb homemade genomen)..

Msp zout..

150 gr koude roomboter..

2 el melk.,

2 eieren..

Om de deeg te bestrijken..

1 eigeel ..

1 el melk

Vermeng alles in een kom behalve de roomboter, deze rasp je op laatst op de deeg en kneed je heel goed onder.,( de roomboter moet wel heel koud zijn )

Pak de deeg in folie en zet deze 30 minuten in de koeling..

Kook intussen de confituur op en laat het weer afkoelen .(je kunt alle fruit na eigen keuze)nemen.

Rol de deeg uit zoals op de foto..

Daarna kun je het beste de deeg direct

op bakpapier en bakplaat leggen en verder verwerken..

Bestrijk de deeg met los geklopt ei..

Bak de kersenbloem op 200 graden in de voorverwarmde oven 30 minuten..

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 2.2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!