- Preparation time
- 60 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 6 April 2018
Kersen/kruimel gebakjes
250 gr speltbloem
20 gr gist
40 gr gesmolten en afgekoelde roomboter
30 gr suiker
1 ei
1 msp zout
75ml lauwwarme melk…
Vulling:
1 glas homemade (of uit de winkel)kersen..
2 el maizena
2 el suiker
Neem 4 el sap appart..
roer de suiker onder de kersen en breng deze langzaam aan de kook..maak een papje van maizena en 4 el die je apart hebt gehouden ..Roer dit door de kersen en kaat het opkoken.. blijf roeren tot het een dikke massa wordt en neem get dan van het vuur..laat het helemaal afkoelen
Kruimeldeeg:
40 gr roomboter koud
1/2tl bakpoeder
1/2 tl kaneel
40 gr rietsuiker
100 gr bloem
Doe alles bij elkaar en maak kleine kruimels .. dit kun je met de hand of de machine..
Zet de kruimels in de koeling tot je ze nodig hebt..
Verwarm de oven op 200 graden
Doe alle bovenstaande ingrediënten in de kom van de kneedmachine..
Kneed 6 minuten tot de deeg mooi zacht en luchtig aan voelt ..
Dek de deeg af met folie en laat deze 50 minuten rijzen op een warme plaats..
Neem kleine vormpjes of een grotere..
ik had 5 gebakjes van de hoeveelheid deeg..
Vet de vormpjes in ..
Kneed de deeg nog lichtjes door op de werkplank , gebruik daarvoor niet teveel bloem..
Deel de deeg in 5 gelijkgrote stukken en rol deze uit tot de maar van de vormpjes..
Druk de randen van de deeg iets hoger als de rand van de vorm..
Vul de gebakjes met de kersenvulling.. en verdeel de kruimels erop en wat van de amandelschafsel ..
Bak de gebakjes 30 minuten..
Laat ze goed afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.