- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 6 August 2015
150 gram bloem
120 gram roomboter
50 gram suiker
Karamel:
190 gram roomboter
100 gram suiker
1 blokje gecondenseerde melk
150 gram pecannoten
50 gram pistachenoten (gepeld en ongezout)
Topping:
50 gram pecannoten
50 gram pistachenoten
500 gram pure chocolate
1 tl zonnebloemolie
Meng voor het deeg de bloem met suiker en boter en kneed tot een samenhangend deeg. Vet een vierkante vorm van 20 bij 20 cm in met boter en bekleed met bakpapier. Druk hierin het deeg uit. Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 20-25 minuten goudbruin. Laat dit daarna afkoelen.
Smelt ondertussen de ingrediënten voor de vulling in een pannetje en blijf goed roeren tot de suiker is opgelost. Breng dit daarna aan de kook en blijf ook roeren. Zet daarna het vuur laag en laat dit 8 minuten pruttelen tot een dikke karamel.
Meng de noten er door en verdeel de vulling over de bodem. Zet dit in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven, Druk dan de noten voor de topping erin en spuit lijntjes gesmolten pure chocolade erover.
Laat de chocolade hard worden en snijd de koek dan met een aardappelschilmesje in lange repen en daarna in vierkantjes.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.