- Preparation time
- 65 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 4 February 2018
Walnoten karamel cinnamon rolls..
500 gr bloem
20 gr gist
1 tl honing
2 eieren
50 gr Suiker (of na eigen smaak
meer of minder)
250 ml lauwe melk
50 gr roomboter
Maak van de bovenstaande ingrediënten een zachte deeg
Kneed 7 minuten met de keukenmachine..laat de deeg 30 minuten rijzen.
Karamelsaus
Neem ..
5 el rietsuiker
60 gr roomboter
100 ml room
Verhit de boter en doe de suiker erbij…
Roer het geheel om en zet het vuur wat lager zodat de karamel niet verbrand .
Blijf roeren tot de suiker geheel is opgelost..
Voeg nu 100 ml room aantoe en roer het om..
Laat het afkoelen..
75 gr walnoten
Een gedeelde breek je ,en een gedeeld laat je heel..
Voor de vulling neem je
100 gr rietsuiker
3 stokjes kaneel
3 el roomboter zacht
Maal de kaneel fijn en vermeng deze met de suiker …
Rol de deeg uit tot een gelijk dikke vierkante plak deeg..
Smeer de boter erop en verdeel de kaneel suiker overheen..
Rol de deeg op en snijd gelijk dikke plakken…
Giet de karamelsaus in een bakvorm en verdeel de walnoten op de karamel …
Zet de cinnamon rolls erop en bestrijk deze met wat roomboter
Dek ze af en laat ze nog eens 35 minuten rijzen…
Bak de rolls 30/35 minuten…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.