- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 12 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 9 July 2015
800 gram bloem
40 gram verse gist
400 ml lauwe melk
80 gram suiker
140 gram boter op kamertemperatuur
Snufje zout
2 tl kaneel
Vulling:
200 gram boter op kamertemperatuur
140 gram suiker
1 el kaneel
2 eidooiers
Meng bloem met suiker. Gedroogde gist en kaneel. Verwarm de melk met de boter in een pannetje tot dat hij lauw is en voeg toe aan de bloem. Meng het samen tot een samenhangend deeg en doe er dan een snufje zout erbij.
Kneed dit tot een zacht en soepel deeg voor 15-20 minuten. Laat dit een uur rijzen op een warme plek.
Maak ondertussen de vulling door de boter te mengen met kaneel en suiker. Als het deeg gerezen is, even door kneden en in twee stukken verdelen. Rol ieder stuk uit tot een groot vierkant en bestrijk met de vulling. Rol dan op en snijd in stukken van ongeveer 5 cm. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat een half uurtje rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en klop de eidooiers los met een paar druppels water. Bestrijk de broodjes ermee en bak ze in 12-12 minuten goudbruin en gaar.
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.