- Preparation time
- 90 mins
- Cooking time
- 15 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 6 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 7 August 2018
400gr speltbloem
20 gr roggemeel
100 gr volkorenmeel
20 gr gist
2 el olijfolie
300 ml lauwwarm water
1 tl zout (wie wil kan meer of minder nemen)
1 tl knoflookpoeder ( homemade)
3 tl uienpoeder (homemade)
Oude geraspte kaas ..
De hoeveelheid na eigen smaak..
Het kan zijn dat wat meer of minder water nodig is dan aangegeven, dit is afhankelijk van het meel/ bloem.,
De deeg hoort iets vochtig te zijn maar niet plakkerig..
Doe het meel en het bloem vermengen in de kneedkom.
Voeg de gist ,olijfolie, zout en water aan toe..
Kneed de deeg 8 minuten tot die los komt van kom..
Voeg nu het knoflookpoeder en het uienpoeder aantoe.. kneed de deeg 2 minuten verder tot alles goed is verwerkt..
Vet je handen met olijfolie in en haal de deeg uit de kom..
Plaats deze in een andere kom en dek alles goed af..
Laat de deeg 1 uur rijzen..
Het kan nu prima op een zonnige plaats..
Leg bakpapier op 2 bakplaten..
Vorm van de gerezen deeg bolletjes en plaats deze op de bakplaat/en.
Druk de bolletjes iets plat en
doe daar de kaas overheen…
Laat de broodjes nog eens 30 minuten rijzen..
Verwarm de oven op 230 graden..
Bak de broodjes 15 minuten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.