- Preparation time
- 10 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 8 people
- Meal course
- Snack
- Posted by
- Posted on
- 17 April 2016
Kaas/brood/stangen….
500gram bloem
100 gram koude roomboter
20 gram gist
3 eieren
2 tl zout ( of na eigen smaak meer)
160 gram geraspte parmigiano
8 el geraspte parmigiano extra voor de afwerking
250 ml melk (kan iets meer zijn afhankelijk van het meel)
Extra….
Zwarte ,paarse en groene olijven,tijm, gedroogde tomaten ,
en een paar blaadjes basillicum..
Leg bakpapier op de bakplaten..
Klop een eigeel met 1 el olijfolie op…
Vermeng de parmigiano met het meel …voeg de rest aan toe en kneed een mooie gladde deeg….(de extra parmigiano apart houden voor d afwerking)
Kneed met de machine 15 minuten….
Vorm 8 gelijkgrote bolletjes ….
Laat deze 10 minuten onder een doek rusten…
Snijd intussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes.
De olijven halveren..
verwarm de oven op 250 graden
Druk de bolletjes met de hand iets plat en verdeel wat van de vulling overheen..
Rol de plakjes deeg weer op en maak lange broodstangen ervan…zie foto’s..
Laat deze ook weer 10 minuten rijzen onder plastiek folie .
Bestrijk de broodstangen met het eimengsel en verdeel de geraspte parmigiano overheen..
Bak deze heerlijke kaas/ brood stangen ..20 minuten
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.