- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 5 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Voorgrecht
- Posted by
- Posted on
- 24 September 2016
Gevulde aubergines
10 mini aubergines
1 grote paprika rood in kleine blokjes gesneden
10 teentjes knoflook geperst..
2 kopjes walnoten gehakt…( normale koffiekopjes)
1 tl Chili vlokken (na smaak ,kan meer of minder)
3 el harissa ( of paprikasaus)
1 el paprikapoeder
Zeezout
1el komijn
1/2 theeglas (met oor) olijfolie
Spoel de aubergines goed af ..
Kook water in een grote pan en kook de hele aubergines..
Afhankelijk van de grote van de aubergines ongeveer 5 minuten..
Of stoom ze..
Haal ze uit het water en laat ze afkoelen….
Snijd ze open en doe in iedere aubergine 1 tl zout..
Leg ze met de opening na onderen in een zeef….
Zet het zeef in een kom ..
Leg een bord op de aubergine en zet een pan gevuld met water op het bord..
Het kan natuurlijk ook iets anders zijn dat zwaar is…
Zo kan het overtollige vocht uit de aubergines lekken.
Laat de aubergine een nacht zo
Vulling…
Meng alles goed door elkaar…
Vul de aubergines ermee en druk zachtjes de aubergine weer dicht…
Leg ze met de opening na onderen in een steriele pot…
Druk ze goed aan zodat geen ruimte tussen de aubergines zie…
Vul de pot op met olijfolie….
Let wel dat de aubergines helemaal onder de olie staan…
Draai de deksel erop en laat de gevulde aubergines op een donkere niet al te warme plaats staan…
Na 2 weken kun je genieten van deze delicatesse…
De olie die over blijft kun je gebruiken voor andere gerechten…
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 4.2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.