- Preparation time
- 45 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 5 July 2015
150 gram roomboter
100 gram suiker
4 eieren
250 gram bloem gezeefd
2 tl homemade vanillesuiker
1 pakje bakpoeder
90 ml melk
1 snufje zout
nectarines voor de vulling en voor beleg…
5 grote aardbeien
1 el nectarine gelei
extra voor de glazuur van de gebakjes 3 el nectarine gelei
150 ml water
1 tl suiker
1 el maizena
Verder…
poedersuiker en amandel schijfjes
vormpjes ingevet met roomboter
verwarm de oven op 200 graden
verwarm de melk met de roomboter en laat het afkoelen
klop een romig beslag van de eieren en de suiker
voeg langzaam het roombotermengsel en de rest van de ingredienten aan toe ,waarbij het bloem met het bakpoeder op laatst.
Vul de vormpjes 3/4 met beslag en leg bij de cakjes nectarine schijvjes bovenop….
bak het baksel 25 minuten licht bruin…
bestrijk de gebakjes met wat opgeklopt gelei en leg een halve nectarine in het midden ( Nectarine kun je zelf inmaken in een licht gesuikerte siroop..)
bedekt de randen met plakjes aardbei en versier hetn met wat amandelschijvjes…
Verdeel de glazuur op de gebakjes en laat ze in de koelkast 15 minuten opstijven…
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.