- Preparation time
- 35 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 7 May 2020
1,5 liter halfvolle melk.
500 gr volle kwark .,
2 el roomboter ..
2 tl zout..
1 el citroenensap ..
1 el azijn..
Extra..
Zeef ..
Kaasdoek..
Kom..
1 el Zout..
Verroer alles in een ruime pan en breng het aan de kook..
Als de melk bijna omhoog kookt voeg je de citroenensap en de azijn aantoe..
Roer het goed door elkaar ..
Zet het vuur wat zachter , doe de deksel op de pan en laat dit even koken.,
Op gegeven moment zie je dat de melk klonterig word..na ongeveer 30 minuten..
Zet je zeef of vergiet klaar met een grote kom eronder en leg het kaasdoek in je zeef..Giet het mengsel voorzichtig in het zeef en laat het uitlekken. Het duurde bij mij 35 minuten.. maar het kan soms langer of minder lang duren..
Voeg het zout aan de Melkwei toe
Als de kaas is afgekoeld , leg je deze in het pekelbad..
Zet het overnacht of liefst 24 uur in de koelkast ..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.