- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 7 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 27 October 2017
Heel eenvoudig en zonder toevoegen van karnemelk
De koude room kloppen tot slagroom ,daarna op hoge toeren verder kloppen tot het boter word . Dit kan zeker een klein poosje duren … ik neem iedere keer 1 liter room …dat duurt ongeveer 7 minuten …
Intussen zet je 2 bakken water met ijsblokjes klaar..
Is de boter klaar , haal je deze uit de melk..en leg je die in de bak met water…goed kneden en wassen zodat de melk eruit is… daarna leg je de boter in de andere bak met water en ijsklontjes …
Na 30 minuten nogmaals goed met de hand kneden dat al het melkvocht eruit is…
Nu is je boter klaar…
Je kunt nu de boter verpakken en invriezen …
De melk die overblijft kun je p.portie invriezen en verder gebruiken bij je baksel…
Click to rate this post!
[Total: 37 Average: 2.2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.