- Preparation time
- 85 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 29 July 2015
Benodigdheden voor het deeg van 2 pizza’s:
– 150 ml lauw water
– 1/2 zakje instant gistkorrels (of 15 gram verse gist)
– 1 theelepel suiker – 250 gram bloem
– 1/2 theelepel zout
– 3 eetlepels olijfolie
Bereiden van het deeg:
Doe de gist in een kommetje en los de gist met de suiker op met een beetje van het lauwe water. Roer het mengsel glad. Meng daarna de +++bloem en het zout in een beslagkom door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk hierin de gistoplossing. Schenk de olie en de rest van het water erbij. Meng het pizzadeeg met de hand tot een samenhangende massa die van de wand van de kom loslaat. Maak vervolgens een bal van het deeg en laat deze (afgedekt) een uur rijzen op een warme plek. Verdeel het deeg in twee porties en maak van elke portie een bal. Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een cirkel met een diameter van 20 centimeter. Leg het pizzadeeg op een pizza of normale bakplaat en maak de randen iets dikker zodat de saus er niet af kan lopen.
Benodigdheden voor de tomatensaus:
– blik tomaten
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui – flinke scheut olijfolie
– italiaanse kruiden
– zout
– peper
Bereiding:
Doe de olijfolie in een steelpan en doe daar het fijngesnipperde uitje en de knoflook (uitgeperst) bij. Bak dit heel kort aan en doe daarna meteen de tomaten inclusief het sap erbij. Voeg de italiaanse kruiden eraan toe en laat dit vervolgens 15 min pruttelen. Pak daarna een staafmixer en pureer alles tot een fijne massa. Daarna op smaak brengen met zout en peper. Besmeer het deeg met de bolle kant van de lepel met de tomatensaus.
Vervolgens bekleed je de pizza’s met wat je maar lekker vind.
Op pizza 1 heb ik: – geraspte kaas – tonijn – grof gesneden ui – groene olijfjes – scheutje olijfolie
Op pizza 2: – geraspte kaas – sucuk – scheutje olijfolie
Doe de pizza’s in een voorverwarmde oven en bak deze op 200 graden voor ongeveer 20 minuten af. Eetsmakkelijk!
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.