- Preparation time
- 180 mins
- Cooking time
- 180 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 27 June 2020
2 kilo vlezige puntpaprikas
2 el olijfolie
Spoel de paprika’s goed af en laat ze drogen..
Snijd ze fijne repen en leg ze op de roosters van de voedseldroger of op de bakplaat voor in de oven..
In de voedseldroger drogen op 60 graden ..de droogtijd is afhankelijk van de dikte en hoeveelheid die je op een rooster plaatst..maar gemiddeld 8 uur
In de oven drogen rond de 70 graden..
De paprika moet wel heel droog zijn ,dus goed opletten ..
Zelf laat ik de gedroogde paprika nog een nachtje staan voor ik het ga fijn malen in de magic bullet..
Zeef het poeder..
Daarna meng ik het olie doorheen…met olijfolie krijg je een intensieve smaak en de kleur blijft mooi donker rood..
Vul het paprikapoeder in een steriel potje en sluit het af…schut het goed door en bewaar het op een droge plaats..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.