- Preparation time
- 105 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Ontbijt
- Posted by
- Posted on
- 9 May 2020
550 bloem..
1 pakje instant gist..
2 el zonnebloemolie ..
3 el suiker ( je kunt altijd wat meer nemen)..
1 msp zout..
2el yoghurt ..
2 eieren +1 eigeel..
230 ml lauwwarme melk..
Licht bevroren roomboter ( geraspt)voor een ieder plak uitgerolde deeg..
behalve de laatste plak deeg..
Om de croissants te bestrijken..;
1 los geklopt eigeel
3 el melk
Los de gist op in de melk en voeg de suiker aan toe ..
Doe de rest onder roeren en kneed 5 minuten lang een zachte deeg.,
De deeg blijft iets plakkerig ..
Stort de deeg op de werkplank en maak een rol.. je kunt bloem gebruiken zo dat de deeg niet blijft plakken op de werkplank..
Deel de deeg in 6 gelijk grote stukken en vorm bolletjes..
Rol iedere bol deeg uit der grote van een
Dinerbord..ongeveer 26cm ..
Rasp op 5 plakken uitgerolde deeg de koude roomboter..(in totaal heb ik 100 gr roomboter gebruikt..)
Leg de 6e plak deeg (zonder roomboter)op het stapeltje en druk met je handen voorzichtig de deeg iets plat….
Gebruik wat bloem en rol nu de deeg met de deegroller uit tot een grote kring..
Snijd 12 of 16 punten uit.
Zet op iedere punt 1 tl chocoladepasta en rol het op ..
Je kunt de vulling ook weg laten ,of met jam vullen .. wat je zelf de voorkeur geeft..
Zet de croissants op de bakplaat die hebt voorzien van bakpapier (laat wel ruimte ertussen ze rijzen echt veel..)
Dek ze af met een keukendoek en laat ze 1 uur en 30 minuten rijzen..
Bestrijk de croissants met het los geklopt ei..
Bak de croissants in de voorverwarmde oven op 220 graden..
De baktijd is 20 minuten..
Je kunt de croissants afwerken met een suikerglazuur of met poedersuiker..
Wil je de croissants voor een hartig beleg
dan neem je wat meer zout en minder suiker..
Deze croissants kunt invriezen en later opnieuw in de hete oven opwarmen(3 minuten)

No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.