- Preparation time
- 5 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 31 July 2019
10 hete chili’s..
4el rietsuiker..
100 ml water..
50 gr rauwe pinda’s
50 ml olijfolie..
Zout..
1 Citroen (de sap ervan…)
3 el peterselie tapenade..
Spoel de chili’s goed af onder de kraan..
Verwijder het groen en snijd de chili in grove stukken..
Doe alles nu in een pan en kook het 10 minuten op matig vuur met de deksel op de pan..(behalve de pinda’s)
Led op.. er komt tijdens het koken een hete pittige geur uit de pan..
Laat het mengsel wat afkoelen en hak het in de machine fijn met de pinda’s..
Vul de chili tapenade in een steriel potje en doe wat olijfolie bovenop..zoveel dat de tapenade helemaal onder zit..
Deze tapenade is heerlijk bij kip gerechten ,spaghetti en rijst ..

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 3.3]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.