- Preparation time
- 5 mins
- Cooking time
- 20 mins
- Difficulty
- gemiddeld
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 7 July 2015
Ongeveer 30 snoezen
Ingrediënten:
* 150 gr bloem
* 6 eieren
* 1 zakje puddingpoeder
* 500ml melk
* 75gr suiker
* 100gr bloemsuiker
* 100 gr melkchocolade of puur
* 210 gr boter
* Snuifje zout
* letter koekjes ” koken en bakken” 😆
*poedersuiker “voor je mes en vork”
*aardbeien
Benodigdheden:
* Spuitzak
* mes
* vork
* bakplaat
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Breng 300 ml water aan de kook met 150 g boter en wat zout. Voeg in één keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de bodem loskomt.
- Haal van het vuur. Roer de eieren er één voor één door. Wacht tot het vorige volledig opgenomen is. Roer tot het deeg soepel is, en belletjes vertoont.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en doe het deeg in een spuitzak. Spuit torentjes op de bakplaat, laat genoeg afstand.
- Bak de snoezen 15 tot 20 minuten in de oven, zonder de deur te openen. Laat afkoelen.
- Terwijl de soezen bakken, maak je een stevige pudding. Los het puddingpoeder op in wat melk. Warm de rest van de melk met de suiker op in een pannetje. Voeg het opgeloste poeder toe. Roer glad. Laat afkoelen.
- Smelt de chocolade in de microgolf met twee eetlepels water. Zeef de bloemsuiker en roer die geleidelijk door de gesmolten chocolade. Roer in een andere kom 60 g boter zacht en meng ‘m door het chocolademengsel. Roer er enkele eetlepels koud water door en verwerk het glazuur als het nog lauw is.
- Snij de soezen open, vul met de afgekoelde vanillepudding en zet het kapje er weer op. Lepel het chocoladeglazuur over de soezen, laat opstijven en serveer. Ik heb afgewerkt met aardbeien.
Click to rate this post!
[Total: 6 Average: 4]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.