- Preparation time
- 30 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 4 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 1 July 2018
200 gr speltbloem
125 gr roomboter
1 ei
1 el water
1/2 tl zout
1/2 tl suiker
Doe alles in de kom van de kneedmachine en kneed een compacte deeg…
Doe wat bloem op de werkplank en kneed de deeg nog iets door met je handen..
De deeg in folie verpakken en voor 15 minuten koud zetten.,
Vulling..
250gram grana pardano geraspt.
1 pak Philadelphia of ander merk
2 eieren
1 buffel mozzarella
Rozemarijn , majoraan vers
2 el gedroogde oregano
3 grote tomaten in plakjes gesneden
Peper uit de molen
Vermeng de kazen met elkaar ( behalve de mozzarella ) en werk de eieren ..
Hal de rozemarijn en majoraan fijn.. zet het even apart.
Vet de vorm in ( ik had een langwerpige maar het kan ook in een ovenschaal of ronde vorm)
Rol de deeg uit en plaats deze in de vorm…
Trek met je vinger een randje omhoog..
Steek met een vork een aantal gaatjes in de deeg.,
Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven op 200 graden zonder hete lucht..
Haal de bodem uit de oven en laat deze iets afkoelen ..
Beleg de bodem eerst met de kruiden , daarna doe je het kaas mengsel erop en dan in plakjes gesneden mozzarella
Op laatst leg je de plakken tomaten erop ..
Bak de hartige taart nog eens 30 minuten…
Haal de taart uit de oven en doe rijkelijk peper uit de molen erover..
De mozzarella kun je indien niet gewenst ook weg laten..
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.