- Preparation time
- 40 mins
- Cooking time
- 30 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 10 people
- Meal course
- Lunch
- Posted by
- Posted on
- 25 September 2016
Harissa…
1 kilo rode chili pepers
1 kilo rode paprika
2 el zeezout
3 el rietsuiker
2 el appelazijn
Sap van een 1/2 citroen
1 el komijn gemalen
1 el karwijzaad gemalen
1/2 el venkel gemalen
1/2 glas olijfolie ( met oor )
8 teentjes knoflook geperst…
Spoel de chili pepers en de paprika goed af …
Verwijder de zaadjes en snijd alles in stukken…
Stoom beide tot ze gaar zijn….
Doe ze in de keukenmachine fijn haken en pureer de paprika en de chili pepers
met een passeerzeef ..
Meng bovenstaande specerijen doorheen en vul deze heerlijk Harissa in een grote pot..
of in meerdere kleine potjes…doe wat olijfolie op de harissa en draai de deksel erop…
Je kunt deze harissa een hele poosje in de koelkast bewaren…
Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 3.2]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.