Gulab jamun

Preparation time
20 mins
Cooking time
6 mins
Difficulty
makkelijk
Serves
5 people
Meal course
Desert
Posted by
Posted on
Gulab  jamun

240 gr melkpoeder

2 el zachte roomboter of ghee

1 el bakpoeder

50 gr fijne smida ( griesmeel)

50 gr meel

30 ml melk

100/120 ml melk ( kan wat meer of minder nodig zijn …)

 

Olie om uit te bakken

 

Voor de siroop

 

230 gr suiker

Sap van een 1/2 citroen of sinaasappel..

4stuks kardemom

250 ml water

Kook hiervan de siroop en laat deze afkoelen …( je kunt ook een gedeelde honing nemen.,)

Zet het pannetje met deksel aan de kant…

 

Verroer de 30 ml melk met de smida ( griesmeel) en laat dit even rusten … dek het af met folie..

Kneed de boter onder het melkpoeder..

Doe de smida erbij …

Maak een kuiltje en giet de melk erin …

Vermeng dit en werk het bloem  eronder…

Kneed het niet , maar vermeng alles …tot je een zachte deeg hebt..

Dek het af en iaat het 10 minuten rusten…

Verhit het olie en zet het op een matig vuur….

Vorm mooie ronde bolletjes en bak deze langzaam in de olie….

Draai ze meerdere malen om..

Haal de bolletjes uit de olie en leg ze in een zeef…

Wacht 3 minuten en leg de bolletjes in de afgekoelde siroop…

Doe de deksel weer op de pan van de siroop en laat de Gulab jamun 15 minuten in de siroop …

Neem ze nu eruit en plaats ze in een schaal

Giet de rest siroop overheen

en wat milde honing ( bv lindebl honing)

Garneer de bolletjes met pistache…

Serveer een lekkere espresso erbij … het liefst zonder suiker

Click to rate this post!
[Total: 10 Average: 4.2]

No comments yet, be the first to leave one!

You must be logged in to post a comment.

Meld je aan

Ook een lekker recept toevoegen? Meld je aan of log in met je social media account!