- Preparation time
- 20 mins
- Cooking time
- 6 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 5 people
- Meal course
- Desert
- Posted by
- Posted on
- 8 October 2017
240 gr melkpoeder
2 el zachte roomboter of ghee
1 el bakpoeder
50 gr fijne smida ( griesmeel)
50 gr meel
30 ml melk
100/120 ml melk ( kan wat meer of minder nodig zijn …)
Olie om uit te bakken
Voor de siroop
230 gr suiker
Sap van een 1/2 citroen of sinaasappel..
4stuks kardemom
250 ml water
Kook hiervan de siroop en laat deze afkoelen …( je kunt ook een gedeelde honing nemen.,)
Zet het pannetje met deksel aan de kant…
Verroer de 30 ml melk met de smida ( griesmeel) en laat dit even rusten … dek het af met folie..
Kneed de boter onder het melkpoeder..
Doe de smida erbij …
Maak een kuiltje en giet de melk erin …
Vermeng dit en werk het bloem eronder…
Kneed het niet , maar vermeng alles …tot je een zachte deeg hebt..
Dek het af en iaat het 10 minuten rusten…
Verhit het olie en zet het op een matig vuur….
Vorm mooie ronde bolletjes en bak deze langzaam in de olie….
Draai ze meerdere malen om..
Haal de bolletjes uit de olie en leg ze in een zeef…
Wacht 3 minuten en leg de bolletjes in de afgekoelde siroop…
Doe de deksel weer op de pan van de siroop en laat de Gulab jamun 15 minuten in de siroop …
Neem ze nu eruit en plaats ze in een schaal
Giet de rest siroop overheen
en wat milde honing ( bv lindebl honing)
Garneer de bolletjes met pistache…
Serveer een lekkere espresso erbij … het liefst zonder suiker
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.