- Preparation time
- 25 mins
- Cooking time
- 25 mins
- Difficulty
- makkelijk
- Serves
- 3 people
- Meal course
- Diner
- Posted by
- Posted on
- 15 May 2017
Groente salade
Artisjokken harten
Turkse paprika (groen)
Aubergine
Rode ui
2 tentjes knoflook
Chili peper
Paar takjes koriander
Slalotjes
Olijfolie om de groentes te bakken.
1 tl suiker en de sap van een 1/2 citroen
1 el homemade kruidenmix..( gemberpoeder,kurkuma,paprikapoeder, komijn,fenegriek,
Peper,karwijzaad,kaneel,kadermom en venkelzaad)
Voor de dressing..
Lijnzaadolie
Appelazijn
Mosterd
Honing
Knoflook 2 teentjes
Pers de knoflook en roer deze onder de bovenstaande ingrediënten voor de dressing..
( de hoeveelheid van alles is naar eigen smaak dus graag zelf bepalen…meer of minder
Was en snijd de aubergine in de lengte in plakken …
Leg ze op papier van de k.rol en strooi wat zout overheen….
Verwarm het olie en doe de knoflook erbij….( let wel dat het vuur niet te hoog staat.zodat de knoflook verbrand .)
Doe 1 grote tl specerijen erbij en laat het even mee bakken…
Bak nu de aubergines slices op beide kanten aan…
Zijn deze klaar ,op een bord even laten iets afkoelen…
In hetzelfde olie de paprika bakken..
Breng water aan de kook met daarin de suiker,zout den de sap van de citroen…
Doe nu de artisjokken harten in het kokend water en zet het vuur zachter..
Kook de artisjokken tot ze gaar zijn ,maar nog een bijt hebben..
Haal ze uit het water en doe ze in een vergiet , giet direct koud water overheen en laat ze uitlekken …
Snijd ieder artisjok in 4 parten…
Snijd de rode ui fijn ….en de chili peper en slalotje in smalle ringetjes.
Schicht alles op een bord en doe daar de dressing overheen…
serveer deze salade koud of warm….beide is heel lekker..
Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 3.5]
No comments yet, be the first to leave one!
You must be logged in to post a comment.